Onze bruidsauto’s

De Pontiac Big Six uit 1929

Dit is een 6-cilinder auto (T-Ford model) uit 1929. Deze van oorsprong Amerikaanse auto kenmerkt zich door zijn originaliteit. Het interieur van de auto ademt de sfeer uit van de jaren ’20 / ’30. De Pontiac is een vierdeurs Sedan, tweekleurig, zwart met grijs. Vooral het ovale raam achterin is bijzonder en fotogeniek.

De Traction Avant Sport uit 1950

De Traction Avant is een 4-cilinder uit 1950. Het is één van de meest geliefde auto’s in Europa uit zijn tijd geworden en is in vele Franse speelfilms uit de jaren ’30 tot en met ’60 één van de hoofdrolspelers. Toen werd er nogal eens een bankroof mee gepleegd, nu doen we het wat kalmer aan en kunt u ruim achterin zitten en de huwelijksdag over u heen laten komen. De Traction is een vierdeurs auto.

De Cadillac 62 Sedan de Ville uit 1957

Dit is een 8-cilinder uit 1957, het jaar waarin de zogenaamde vleugels de auto versierden, de tijd van Rock & Roll, vetkuif, petticoat, etc.  Deze Amerikaan is voorzien van veel chroom en biedt een zee van ruimte van binnen. Deze Cadillac is eveneens een vierdeurs sedan en heeft de kleur, die deze auto nodig heeft, namelijk roze. Hij heet dan ook niet voor niets “Pink Cadillac”.

De Jaguar MK II 3.8 uit 1961

Dit is een 6-cilinder uit 1961. Deze auto stond in zijn tijd bekend als een van de meest geliefde en snelle sedans. Vandaar zijn populariteit bij o.a. het politiekorps van Engeland. Dat boeven dat ook hadden, blijkt uit de speelfilms waarin deze Jaguar een rol heeft (Get Carter uit 1970 met Michael Caine) . Vandaag de dag kunt u de auto bewonderen in de detective serie “Inspector Morse”. De Jaguar MK II heeft een mooie donkergroene kleur en heeft een groen lederen interieur, dat bijzonder mooi is afgewerkt met notenhout. Ook het dashboard met al zijn tellers straalt Engelse stijl uit. Buitenom is de auto voorzien van veel chroom.

Leave a Reply